Inloggen

MySupport

E-mailadres:

Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?Log nu in!

Aanmelden

Voor MySupport

Bent u een gebruiker van Rebif® en heeft u nog geen website account? Meld u dan nu gelijk aan om van de online services van MySupport gebruik te maken!

Nu aanmelden!

Behandelingen voor MS

Hoe kunnen we MS behandelen?

WAAROM BEHANDELEN?

Ziekteremmende medicijnen zoals Rebif® zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en worden al geruime tijd gebruikt om het ziektebeloop van multiple sclerose (MS) te beïnvloeden. Deze medicijnen vallen onder de categorie ziektemodulerende medicijnen:

 • Avonex® (Biogen)
  Het actieve bestandsdeel is interferon-bèta-1a en dient een keer per week in een spier geïnjecteerd te worden.
 • Betaferon® (Bayer Pharma AG)
  Het actieve bestandsdeel is interferon-bèta-1b en dient om de dag in onderhuids vetweefsel geïnjecteerd te worden.
 • Copaxone® (Teva Pharma)
  Het actieve bestandsdeel is glatirameer-acetaat en dient dagelijks in onderhuids vetweefsel geïnjecteerd te worden.
 • Rebif® (Merck Serono)
  Het actieve bestandsdeel is interferon-bèta-1a en dient drie keer per week in onderhuids vetweefsel toegediend te worden.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wanneer MS in een vroeg stadium met ziektemodulerende medicijnen behandeld wordt, het ziekteproces eerder en effectiever geremd kan worden. Dit betekent dat de toename van MS verschijnselen vertraagd kan worden.

Ziektemodulerende medicijnen beïnvloeden het beloop van de ziekte doordat ze effect hebben op verstoorde immuunprocessen. Het werkingsmechanisme is gebaseerd op het verminderen van de activiteit van de immuuncellen die ervoor verantwoordelijk zijn dat het lichaam het centrale zenuwstelsel aanvalt.

BEHANDELDOELEN

Wanneer uw neuroloog een ziektemodulerende behandeling bij u overweegt te starten en met u bespreekt, zijn er naar waarschijnlijkheid drie belangrijke behandeldoelen:

 • Het vertragen van de ziektevoortgang.
 • Het verminderen van de hoeveelheid MS aanvallen, ook wel Schubs of relapsen genaamd.
 • Het ontstaan van nieuwe littekens in het centrale zenuwstelsel verminderen.

MS kan helaas nog niet worden genezen. De huidige ziektemodulerende behandelingen kunnen ervoor zorgen dat bovenstaande behandeldoelen behaald worden zodat u zo lang mogelijk in staat bent uw leven te leven met zo min mogelijk MS verschijnselen.

Bron: Medische Redactie Merck Serono, juli 2012